GAYPRIDE 2015!!!

Ja, det er snart den tiden på året igjen folkens! Gaypride (eller Oslo pride) 2015 er faktisk rett rundt hjørnet, og det er bare å begynne å forberede seg på hete sommerkvelden og fine, minnerike skeive dager! Jeg var på Europride i fjor, som var første gang ble holdt i Oslo. Det var utrolig moro å være med og å møte nye fantastiske mennesker. 

For dere jomruer som aldri har vært på gaypride eller vet noe om det så kan jeg si litt hva det omhandler. Hvert år arrangeres det gaypride i Oslo, og over hele verden også, kan ikke glemme det! Her er et utdrag av hva www.oslopride.no sier om hvorfor dette arrangeres:

Oslo Pride er Norges største pride-festival. Festivalen arrangeres hvert år den siste uken i juni.

Oslo Pride AS har ingen ansatte. Det utbetales heller ikke noen form for lønn eller honorarer til styrets medlemmer.

Festivalen drives på frivillig basis. Totalt i styret og fagsjefguppene er vi omlag 40 personer som jobber året rundt med planlegging. Under gjennomføring er det tett opptil 300 frivillige som sørger for at festivalen finner sted.

Viktige mål for festivalen er å bidra til at folk skal kunne være stolte av sin seksuelle orientering og kjønnsidentitet, og at folk skal kunne leve sine liv fritt, uten å bli møtt av diskriminering, trusler eller vold.

Under festivalen skal vi vise at mangfold blant mennesker er positivt, og at ulikhetene som gjør oss alle unike, beriker samfunnet.

 

Hvorfor arrangeres det Pride? Det handler om frihet, om stolthet, alvor og debatt, om kjærlighet og livsglede, tørre å ta steget ut, møte folk, om å utfordre normer, om å utfordre holdninger, og ikke minst, om feiring! 2 kommentarer

Tink

10.04.2015 kl.00:57

Må bare pirke på en liten ting, Europride ble holdt i Oslo i 2005 også :)

lezzie

10.04.2015 kl.10:19

Tink: Okei, jeg fikk vite av flere at det var første gang i Norge så sikkert derfor jeg tok den betrakningen :) Men da vet jeg det!

Skriv en ny kommentar

lezzie

lezzie

22, Oslo

Jeg er lesbisk, og det vil jeg skrive om.

Kategorier

Arkiv

hits